Home>Blog > Durf te dromen!

Durf te dromen!

Op de achterpagina van het Financieel Dagblad van afgelopen zaterdag stonden een aantal schitterende onderkomens. Mijn dochters zaten aandachtig te kijken naar Kasteel Heemstede. Een geweldig mooi gebouw.  Een grapje was snel gemaakt…”Zullen we daar gaan wonen?” De ogen begonnen te schitteren en er werd volmondig JA geroepen …  Een droom voor meisjes – wonen op een kasteel!

Voor wie Kasteel Heemstede niet kent, het gebouw bestaat uit vier torens op de hoeken en één centrale toren. De torens werden één voor één ingenomen door de dames. De middelste mochten wij wel gebruiken. Lekker makkelijk dan konden wij zo uit onze kamer naar de kinderen toe om hulp te bieden. Aanvullend werd nog even aangetekend dat de kamers ingericht moesten worden met bedden met die gordijntjes aan de zijkant. Of te wel een hemelbed. Een kleine opmerking van mijn kant (niet om de pret te bederven maar wel om weer even met beide benen op de grond te komen)  hoe en wie gaat dit betalen werd door de oudste kort en bondig beantwoord… er staat dat het te huur is dus je hoeft niets te kopen… Geweldig wat een creativiteit en vrijheid in het vinden van oplossingen.


Een kleine zijstap – maar hier liggen echt enorme kansen voor scholen. Het stampen van informatie die met één klik op de tablet terug te vinden is in een dozijn talen en honderden verwantschappen is niet wenselijk. Komende werkgevers vragen echt andere kwaliteiten.  Op een nieuwjaarsreceptie sprak ik een ondernemer die naast het ondernemen ook nog aan het afstuderen was aan de TU. Hij onderzocht en werkte aan toekomstige diensten…die er nog niet zijn. Zijn enthousiasme over het vak, de onderzoeken en het doel waren geweldig. Straks is het mogelijk om op basis van verbruik en luchtstormen slijtage te meten en onderhoud optimaal te plannen. En niet de CV met donderend geweld vervangen  die overlijdt in de winter in plaats van de zomer.

Terug naar het begin. Droomt u nog wel eens? Wat zou u willen doen? Ook al weet u dat de lat misschien (nu nog) te hoog ligt? Neem eens de tijd om te dromen. Waarom zou u een pand willen kopen? Voor uw pensioen? Waarom niet huren? Lekker flexibel en mogelijk om op- of neer te schalen? Welke specialistische markt zou u kunnen toevoegen aan uw huidige onderneming? Wat zijn de gevolgen van de wijzigingen van de consument? (zie ook vorige blog – De Hybride consument). Wat kan een branchevereniging of ondernemersvereniging voor u betekenen? Of een school of Universiteit? Of een oud(ere) ondernemer?

Dus start met dromen en ga vervolgens verbindingen leggen. Kijk vooruit en richt u niet alleen op vandaag. Hoe richt u uw nieuwe kamer in? Ook met een hemelbed?

Durf te dromen!

Schaap & Van Dijk
Belastingadviseurs en Accountants

Wijnant Schaap

Reactie plaatsen

*Naam, email en bericht verplicht
Naam:
Email:

Reacties [1]

Michel Schaddé van Dooren 24 januari 2017
Weer een erg leuk en inspirerend stukje!
Er is nog niet gereageerd.

Onze tweets