Home>Blog > Het kan toch wél met LEGO

Het kan toch wél met LEGO

Vorige week (schoolvakantie) is er in huize Schaap veel gespeeld met LEGO. De kamer ligt bezaait met blokjes in alle soorten, kleuren en maten. Het spelen met LEGO is in een aantal decennia fors veranderd… Voertuigen die in mijn jeugd echt niet konden zijn nu de normaalste zaak van de wereld. De filosofie van LEGO -  learning and development through play – werkt echt. Wie had er in de jaren '80 nu gehoord van een segway of hoverboard?

De huidige snelheid van ontwikkelingen werd mij erg duidelijk toen ik met de dames aan het spelen was met LEGO. Een poppetje gecentreerd op een paar dikke wielen was in mijn tijd “not done”. Maar mijn dochters keken mij een beetje vreemd aan… dat is toch gewoon een hoverboard… die wij van jou niet mogen hebben. Dat laatste werd op een wel heel cynische toon gezegd.  In mijn tijd geen realistisch voertuig, maar een kleine 25 jaar later is het doodgewoon! De Segway is in 2002 geïntroduceerd. Hoverboards zagen wij in 2015 door de straten “scheuren”. Wat een ontwikkeling! Van niet bestaand halverwege de jaren '80, tot beschikbaar maar niet betaalbaar in 2002 om vervolgens in 2017 voor 180 euro gratis thuis bezorgd te worden.


In de jaren 80 "not done" ... nu heel gewoon

Maar bij LEGO zitten ze ook niet stil. Programmeerbare robots aangestuurd met software voor de PC of Tablet die te combineren zijn met alle blokjes van het merk. Kinderen leren speelgoed te programmeren. Een onnoemlijk aantal combinaties en mogelijkheden! Creativiteit en programmeren zijn naar mijn mening geweldige activiteiten. Wat zullen deze ontwikkelingen met zich meebrengen voor de toekomstige werknemer of welke gevolgen zullen deze ontwikkelingen hebben voor uw businessmodel?  
 
De combinatie van een gestructureerd systeem, logica en oneindige creativiteit moedigen kinderen aan om hun unieke wereld te maken met LEGO... Wanneer gaat u aan de slag met LEGO?

Schaap & Van Dijk
Belastingadviseurs en accountants

Wijnant Schaap

Reactie plaatsen

*Naam, email en bericht verplicht
Naam:
Email:

Reacties [0]

Er is nog niet gereageerd.

Onze tweets