Home>Nieuws > Fintech pinoplossingen als iZettel goedkoop of duurkoop?

Fintech pinoplossingen als iZettel goedkoop of duurkoop?

Betalen met cash geld neemt (fors) af. Goedkope pinoplossingen van fintech bedrijven bestormen de markt. Maar zijn deze oplossingen wel zo goedkoop?

iZettel of Sumup zijn nieuwe aanbieders en bieden enorm goedkope hardware aan voor het accepteren van pinbetalingen. Een groot aantal soorten betaalkaarten wordt ondersteund. De tarieven voor afhandeling zijn variabel. Maar zijn deze nieuwe(re) partijen wel zo goedkoop?

Traditionele partijen bieden een (duurder) pinautomaat aan en vragen een geringe bijdrage per transactie (rond de 5 cent). De variabele vergoeding die iZettel of Sumup in rekening brengt is ongeveer 2% … van het pinbedrag. Een heel goed alternatief voor incidenteel gebruik en lage pintransacties.
Voorbeeld:
Een atelier verkoopt een kunstwerk voor € 2.500 via een fintech pinoplossing. De vergoeding bedraag 2% van € 2.500 = € 50 (!). Via een traditionele partij kost dit € 0,05 en enkele euro’s abonnementsgeld per maand…een fintech oplossing is factor 12 duurder!
 Hieronder een klein vergelijk op basis van een gemiddeld aantal pinbetalingen van 350 per maand met een gemiddeld pinbedrag van € 7,50 …de aanschaf van het duurdere pinautomaat is snel terugverdiend…


Voor incidenteel gebruik en lage pinbedragen (enkele euro's) is een fintech pinoplossing passende oplossing. Laat u niet verleiden om een goedkoop pinautomaat te kopen en een variabele vergoeding te betalen als de omvang van transacties + transactiebedrag hoog zijn.

Interessant, ik wil hier meer over weten

U kunt contact met ons opnemen via ons telefoonnummer 033-299 69 55 of via onderstaand contactformulier.
Onderwerp:
Naam:
Email:
Telefoonnummer:

Onze tweets