Home>Nieuws > Hoog brandstofverbruik? kilometeradministratie verworpen...

Hoog brandstofverbruik? kilometeradministratie verworpen...

De automobilist die de bijtelling privégebruik auto wil voorkomen, moet kunnen aantonen dat hij zijn auto van de zaak voor niet meer dan 500 kilometer voor privé-doeleinden gebruikt. De vrije bewijsleer is hierbij van toepassing, maar de inspecteur wil meestal een rittenadministratie hebben.

Dat de Belastingdienst die rittenadministratie digitaal controleert, met gegevens van flitsauto’s, het CJIB, digitaal betaalde tankbeurten en dergelijke, is oud nieuws. Als de automobilist zijn kilometerstanden ‘verschrijft’ om de leasemaatschappij te slim af te zijn, neemt de inspecteur het brandstofverbruik onder de loep om de betrouwbaarheid van de rittenregistratie te beoordelen. De uitkomst laat zich raden....

De Belastingdienst straft het rommelen met een kilometeradministratie hard af: de rommelende automobilist of diens werkgever kan rekenen op een forse naheffing met boete. De inspecteur beschikt over heel veel digitale data om de kilometeradministratie te beoordelen (CJIB / NAP). Met de informatie van tankbeurten kan de inspecteur het brandstofverbruik van de auto vaststellen en ook dat gegeven meenemen bij de beoordeling van de betrouwbaarheid van de kilometeradministratie.

U bent gewaarschuwd…

Interessant, ik wil hier meer over weten

U kunt contact met ons opnemen via ons telefoonnummer 033-299 69 55 of via onderstaand contactformulier.
Onderwerp:
Naam:
Email:
Telefoonnummer:

Aankomend evenement

Sponsoravond Africa Classic

Sponsoravond Africa Classic
woensdag 15 mei 2019
Schrijf je nu in

Onze tweets