Home>Nieuws > Informatieplicht energiebesparing: wat moet u doen per 2019?

Informatieplicht energiebesparing: wat moet u doen per 2019?

Het ‘Activiteitenbesluit milieubeheer’ verplicht bedrijven en instellingen om energie te besparen. In 2019 is de informatieplicht toegevoegd aan de besparingsplicht die al bestaat vanaf 2015. Met die informatieplicht wil de overheid de energiebesparing door bedrijven versnellen. Maar wat moet u nu als ondernemer doen?

Informatieplicht voor 1 juli 2019
Op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is een animatievideo beschikbaar die u in 3 minuten informeert wat u verplicht bent. De informatieplicht  geldt voor u als uw inrichting meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas(equivalent) gebruikt.


Een inrichting is een locatie of een terrein met gebouwen en activiteiten. ‘Losstaande’ woningen vallen er niet onder.

Mocht u verplicht zijn om de besparingen uit te voeren dan heeft de overheid een zogenoemde ‘Erkende MaatregelenLijst’ (EML) opgesteld. Deze lijst bevat maatregelen met een terugverdientijd <5 jaar.

Energie-audit plicht per december 2019
De energie-audit is een systematische, vierjaarlijkse aanpak om informatie te verzamelen over het actuele energieverbruik van een onderneming. De energie-audit geeft een gedetailleerd overzicht van alle bestaande energiestromen. U bent verplicht een energie-audit uit te voeren als u bedrijf (instelling) op alle locaties meer dan 250 medewerkers in dienst heeft of een jaaromzet van meer dan € 50 miljoen en een jaarlijks balanstotaal van meer dan € 43 miljoen.

Wetchecker energiebelasting
Met de wetchecker energiebesparing controleert u snel welke verplichtingen voor u gelden.

Wij adviseren de animatievideo op de website van het RVO te bekijken en de wetchecker energiebesparing te doorlopen. U bent dan tijdig op de hoogte over welke acties u eventueel moet uitvoeren.
 

Interessant, ik wil hier meer over weten

U kunt contact met ons opnemen via ons telefoonnummer 033-299 69 55 of via onderstaand contactformulier.
Onderwerp:
Naam:
Email:
Telefoonnummer:

Onze tweets