Home>Nieuws > Meer ruimte voor subsidies Investeringen en R&D in 2021

Meer ruimte voor subsidies Investeringen en R&D in 2021

Het kabinet wil de investeringen in R&D ondanks de coronacrisis ook in 2021 op peil houden. Het budget voor de WBSO 2021 zal worden verhoogd naar € 1.428 miljoen (+€ 157 miljoen). Het meest in het oog springende WBSO-nieuws uit de Miljoenennota 2021 betreft de verhoging van de WBSO-tarieven. 

Het tarief binnen de eerste schijf zal worden verhoogd van 32% naar 40% en het tarief voor starters van 40% naar 50%. In 2021 is het tarief in de eerste schijf normaliter 40% en voor starters 50%. De grens van de eerste schijf ligt bij € 350.000. Het tarief van de tweede schijf is 16%. De nieuwe bedragen voor zelfstandigen worden pas bekendgemaakt aan het eind van het jaar.

Naast de wijzigingen van tarifaire aard wordt mogelijk de definitie van programmatuur binnen de WBSO gewijzigd. De huidige definitie blijkt namelijk niet meer helemaal aan te sluiten bij de trends en ontwikkelingen op het gebied van softwareontwikkeling. Dit blijkt uit een evaluatie van de WBSO door onafhankelijke experts op het terrein van softwareontwikkeling. Naar aanleiding van de aanbevelingen van deze experts wordt nu bekeken of ICT-projecten verder moeten gaan dan de ontwikkeling van technische programmatuur. Denk hierbij aan de hoogstaande toepassing van Machine Learning en Artificial Intelligence en modellering en simulatie door middel van ICT-tools.

Bron: RVO.nl

Interessant, ik wil hier meer over weten

U kunt contact met ons opnemen via ons telefoonnummer 033-299 69 55 of via onderstaand contactformulier.
Onderwerp:
Naam:
Email:
Telefoonnummer:

Onze tweets