Home>Nieuws > Personeel bijscholen? Alleen maar voordelen!

Personeel bijscholen? Alleen maar voordelen!

Voordelen personeel bij te scholen: Wat zijn de voordelen? Waarom zou u het doen? Ontwikkeling van teamleden is belangrijk voor uw bedrijf. Het klinkt als een duivels dilemma: Investeren in personeel is nodig gezien de huidige ontwikkeling van techniek. Maar wat als deze personeelsleden de onderneming verlaten? Mijn standpunt is dat bovengenoemd probleem veel kleiner is als personeel niet wordt opgeleid en in de onderneming blijft. Welke “schade” (of gemiste groei) ontstaat er dan?

Snelle ontwikkelingen
De wereld verandert snel. Een goed voorbeeld is de installatiebranche. Installaties worden voorzien van slimme technologie. Zelfs de wasmachine heeft WiFi. Het internet maakt dat straks alles met elkaar verbonden is.
De toekomstige rol van de installateur wordt erg belangrijk. De klantvraag en het begrijpen van zijn of haar wensen wordt veel belangrijker. Kennis van nieuwe techniek, samenspel van andere apparaten en wensen van de klant. Allemaal ontwikkelingen waar het toekomstbestendige teamlid op moet kunnen inspelen.

Communicatieve vaardigheden, de soft skills, zijn en worden steeds belangrijker. Ontwikkeling van personeel is een must om bij te blijven. Investeren is geen keuze maar een doel op zich!

Studiekosten(regeling)
Dan nog het kostenplaatje. Als u bovenstaand plan zal uitvoeren zult u veel geld in mensen investeren. Om toch maar weer met mijn eerste alinea te beginnen: wat als u het niet doet? Heeft u dan wel voldoende kennis en vaardigheden in huis om toekomstbestendig te zijn?

Het ontwikkelen van de soft skills bij uw mensen zal u ook geld gaan opleveren. Het goed luisteren naar de klantwensen en proactief adviseren hierover maakt dat op bestaande werken meer omgezet zal worden.
U wilt alleen wel dat mensen aan uw bedrijf verbonden blijven. Anders investeert u het geld voor uw concurrent. Zorg er dan ook voor dat u met al uw teamleden een studiekostenregeling hebt afgesloten, met een terugbetalingsregeling. Als uw teamlid dan naar de concurrent gaat, dan kan hij / zij het door u geïnvesteerde bedrag terugbetalen. Zorg er wel voor dat u voldoet aan de wettelijke eisen daarvan, zoals een staffel waarin de kosten in drie jaar vrijvallen. Zorg er ook voor dat het teamlid deze overeenkomst heeft ondertekend.

Subsidies
En wat kunt u doen om de kosten te drukken? Maak gebruik van subsidies. In de installatiebranche wordt maandelijks bijgedragen aan het OTIB, maar vraagt u ook gebruik van het OTIB? Ga na in uw branche welke fondsen er beschikbaar zijn zodat u ook de subsidies maximaal kunt gebruiken!

Daarnaast is er voor leerlingen nog een mogelijkheid om tot € 2.700 subsidie te ontvangen inzake Subsidieregeling praktijkleren (let op de voorwaarden – website RVO).

Conclusie
Laat uw werknemers bijscholen en gebruik de subsidies. Het niet opleiden van personeel zal in deze snelle veranderende tijd zorgen voor afwaardering van uw onderneming. Er is (eigenlijk) geen keus.
 

Interessant, ik wil hier meer over weten

U kunt contact met ons opnemen via ons telefoonnummer 033-299 69 55 of via onderstaand contactformulier.
Onderwerp:
Naam:
Email:
Telefoonnummer:

Onze tweets