Home>Nieuws > Terugvragen van buitenlandse btw? Actie voor 1 oktober 2018 nodig!

Terugvragen van buitenlandse btw? Actie voor 1 oktober 2018 nodig!

Laat geen buitenlandse btw liggen! Ben je ondernemer en heb je in 2017 in een ander EU-land btw betaald? Dan kun je deze btw terugvragen. Vaak gaat het om brandstof- of hotelkosten maar ook grotere aankopen of investeringen kunnen voor teruggaaf in aanmerking komen. Zorg er voor dat je de btw tijdig terug vraagt! Als het om btw uit 2017 gaat moet het teruggaafverzoek vóór 1 oktober 2018 zijn ingediend bij de Belastingdienst. Is het verzoek te laat, dan wordt het misschien niet meer in behandeling genomen.

Om buitenlandse btw terug te kunnen vragen, moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:
  • Je bent ondernemer voor de omzetbelasting en je onderneming is gevestigd in Nederland.
  • Je doet geen btw-aangifte in het andere EU-land.
  • Je gebruikt de goederen en diensten uit het andere EU-land voor btw belaste bedrijfsactiviteiten.
Let op! Heb je als ‘klein ondernemer’ een ontheffing van administratieve verplichtingen in Nederland, dan kun je de btw uit een ander EU-land niet terugvragen.
 
Het teruggaafverzoek
Je kunt de betaalde buitenlandse btw zelf terugvragen door een verzoek in te dienen op een speciale internetsite van de Belastingdienst. Daarvoor heb je inlogcodes nodig. Heb je deze nog niet, vraag deze dan eenmalig zo snel mogelijk aan. Als het goed is, ontvang je deze inloggegevens dan binnen vier weken. Ook wij kunnen met jouw toestemming de buitenlandse btw voor jou terugvragen. Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.
 
Drempelbedragen
Het terugvragen van de in een ander EU-land betaalde btw kan, bij een teruggaafverzoek na afloop van een kalenderjaar, al voor een btw-bedrag van minimaal € 50. Komt het btw-bedrag onder deze drempel, dan is het aan het EU-land of uw verzoek wel of niet in behandeling wordt genomen.
 
Tijdig verzoek
Wil je alsnog de in 2017 in het buitenland betaalde btw terugvragen, dan moet het verzoek binnen zijn vóór 1 oktober 2018. Als je te laat bent, dan kan het andere EU-land het teruggaafverzoek weigeren.
Let op! Wacht niet tot eind september met het teruggaafverzoek voor buitenlandse btw. Hoe meer ondernemers wachten tot het laatste moment, hoe groter de kans dat de speciale belastingdienstsite voor de teruggaaf van btw uit andere EU-landen overbelast raakt en u niet kunt inloggen.

Interessant, ik wil hier meer over weten

U kunt contact met ons opnemen via ons telefoonnummer 033-299 69 55 of via onderstaand contactformulier.
Onderwerp:
Naam:
Email:
Telefoonnummer:

Onze tweets