Home>Over ons > Jong ondernemen

Jong ondernemen

De arbeidsmarkt in Nederland vraagt om ondernemende jongeren. De Stichting Jong Ondernemen biedt samen met het onderwijs jongeren de kans om hun ondernemende talenten te ontdekken en te ontplooien. De stichting daagt jongeren uit te bouwen aan een ondernemende toekomst.

Wijnant Schaap van Schaap & Van Dijk onderschrijft de visie van de Stichting Jong Ondernemen en is op Hogeschool Utrecht financieel begeleider van Student Company, één van de onderwijsprogramma’s van de stichting Jong Ondernemen.

Student Company
Tijdens Student Company richten hbo-studenten een bedrijf op en leiden deze ‘company’ één schooljaar. Ze verdelen functies, brainstormen over een te verkopen product, bepalen hun doelgroep, schrijven een ondernemingsplan, verkopen aandelen en zorgen voor een financieel overzicht.

Vakkennis
Voor alles wat bij het financieel runnen van een bedrijf komt kijken, gebruiken de studenten de vakkennis van Wijnant Schaap. Hij gaat regelmatig naar de Utrechtse hogeschool om hen te helpen en te begeleiden, bijvoorbeeld bij het maken van een begroting, het regelen van de btw-aangifte of het uitgeven van aandelen.

Mede door de inzet van mensen als Wijnant Schaap krijgen studenten de kans om hun theoretische kennis in de praktijk toe te passen. Het is een effectieve manier om het onderwijs beter aan te laten sluiten bij de huidige maatschappij en de praktijk van het bedrijfsleven.

Website Jong Ondernemen
Op de website van Jong Ondernemen http://www.jongondernemen.nl vindt u meer informatie over deze stichting. 

Lopende projecten

Schooljaar 2016-2017 Student Company A - Fase 1 en 2

Opgestart:
15 november 2016
Door:
Wijnant Schaap
Een Student Company bestaat uit 8 fases verspreid over een heel schooljaar.

Vandaag een bezoek gebracht aan "mijn" Student Company als financieel begeleider. Deze groep is bezig met Fase 1 (Voorbereiden) en Fase 2 (Starten).
Lees meerLet op! Deze opent in een nieuw tabblad