Home>Blog

Blog

Gloeilampen en plastic soep

Nieuwe ideeën, nieuwe kansen, nieuwe plannen…als ondernemer heb je misschien wekelijks iets nieuws. Creatief, uitdagend, vernieuwend, spannend en misschien wel next level. Je deelt voorzichtig je idee met een collega of adviseur. Wat blijkt…de andere partij is lang niet zo enthousiast als jou en komt met een aantal redenen waarom het idee of plan vooral niet zal slagen. Ben je nu teleurgesteld omdat het idee (deels) is afgebrand? Tref juist jij weer een “azijnpisser” die het niet begrijpt? Of heb je nu juist de beste feedback gehad?
Lees volledige blog en reacties

Vloeipapier, koffiekoekjes en (online) bikini’s – met aandacht wordt alles veel mooier

Ikea heeft de slogan al een tijdje in gebruik – aandacht maakt alles mooier. Voor deze woonwinkel is de storytelling mooi weergegeven van ontwikkeling naar eindproduct. Goed gelukt en mooi weergegeven. Veel ondernemingen in het MKB hebben niet de budgetten van Ikea of het productassortiment om zo’n storytelling te maken. Maar kijk eens goed naar de slogan. Aandacht lijkt wel het “toverwoord”.
Lees volledige blog en reacties

Hoe kunt u als MKB ondernemer winstlekkage bestrijden? (5 van 5)

Bij een groot deel van de MKB-bedrijven lekt (ongemerkt) geld weg. Deze verliezen zijn voor een groot deel te beperken of weg te nemen door passende maatregelen te nemen. In deze serie worden vijf oorzaken belicht met daarbij een praktische tip om deze lekkage te voorkomen.
Lees volledige blog en reacties

Een half kauwgompje is het net niet…

Een tijdje terug was er een bijzonder verschijnsel in huize Schaap. In de keukenlade stond een potje met kauwgom…met een aantal halve, afgebeten kauwgomstukjes erin. Ik ben best een grootverbruiker van kauwgom en ben niet zo van het weggooien. Dus nam ik een half stukje kauwgom. Na een klein half uurtje bleek dit het toch net niet te zijn. Niet fris, te klein, weinig smaak. Een half kauwgompje is het gewoon net niet.
Lees volledige blog en reacties

Oudere Blogs

15 januari 2018 Een nieuw jaar – tijd voor een revolutie! Lees meer
20 december 2017 Strategie 2018 - Een nieuw recept? Lees meer
11 november 2017 Je moet wel eerlijk spelen! Lees meer
8 september 2017 Goedemorgen buurman! Ooit van “EBO” gehoord? Lees meer
26 juni 2017 Het is niet wat het lijkt... Lees meer
22 mei 2017 De "kleine" wereld van het samenwerken – een slangenkuil? Lees meer
9 mei 2017 Het kan toch wél met LEGO Lees meer
11 april 2017 Gratis geld?!? Lees meer
+ Meer oudere blogs weergeven

Onze tweets