Home>Blog

Blog

Hardlopers zijn “verkeerde” lopers

Afgelopen weekend heb ik meegedaan met een estafetteloop. Met vijf deelnemers 50 kilometer hardlopen. Ik bekommerde mij de week ervoor over schema’s, wisselpunten en materiaal. Voorbereiding is het halve werk. Mooie soepele aansluitingen op de wisselpunten zorgt voor minder stress en een geslaagde dag. Vergelijk uw bedrijf eens met een estafetteloop – lopen uw processen gesmeerd?
Lees volledige blog en reacties

De Doorbraak…

Schaap & Van Dijk bestaat deze maand 25 jaar. Wij hebben dat einde van vorig jaar gevierd met onze relaties en Ben Tiggelaar in het AFAS Theater in Leusden. Deze week hebben we bekend gemaakt dat we met onze medewerkers/-sters en aanhang en hun kroost de Efteling gaan bezoeken. Onder het genot van koffie en gebak kwam de onvermijdelijke vraag hoe het allemaal zo begonnen is. Ik heb het verhaal van De Doorbraak verteld…
Lees volledige blog en reacties

Pak van de zaak…kan dat?

Geregeld staat u voor de spiegel met een mooi mantelpak of kostuum. Een hip kleurtje of stofje met een mooie blouse. Op en top verzorgd allemaal voor uw klanten. De vraag die op komt…”is dit geen pak van de zaak?”

Een heel begrijpelijke vraag. U staat immers thuis niet in uw kostuum of mantelpak op de trampolie tussen de kinderen te stuiteren*. Het kledinggerei is enkel voor “de zaak”. Dus kan de rekening op de zaak…of toch niet?
Lees volledige blog en reacties

Koop een diepvries voordat je sneeuwballen gaat maken

Afgelopen tijd zijn wij lastig gevallen door moeder natuur. Enkele centimeters sneeuw hebben gezorgd voor veel verkeersoponthoud. De sneeuwpret daarentegen was erg leuk. Sneeuwpoppen, sleeën en sneeuwballengevechten waren leuk. Maar sneeuwballen vasthouden en wachten op hét moment zorgt veelal voor smeltende sneeuw. De druppels maken wanten sponzig en koud en de sneeuwballen worden in rap tempo kleiner. Hoe voorkom je nu dat de perfecte sneeuwbal goed blijft en niet aftakelt naar een plasje water wat door de vingers glipt?
Lees volledige blog en reacties

Oudere Blogs

9 november 2018 Gloeilampen en plastic soep Lees meer
14 augustus 2018 Vloeipapier, koffiekoekjes en (online) bikini’s – met aandacht wordt alles veel mooier Lees meer
13 juli 2018 Hoe kunt u als MKB ondernemer winstlekkage bestrijden? (5 van 5) Lees meer
28 mei 2018 Een half kauwgompje is het net niet… Lees meer
15 januari 2018 Een nieuw jaar – tijd voor een revolutie! Lees meer
20 december 2017 Strategie 2018 - Een nieuw recept? Lees meer
11 november 2017 Je moet wel eerlijk spelen! Lees meer
8 september 2017 Goedemorgen buurman! Ooit van “EBO” gehoord? Lees meer
+ Meer oudere blogs weergeven

Onze tweets