Home>Nieuws

Nieuws

Aanpassing minimumloon per 1 juli 2019

Per 1 juli 2019 verlaagt de overheid de leeftijd waarop werknemers het volledige minimumloon krijgen naar 21 jaar. 21-jarigen hebben dan recht op een volledig wettelijk minimumloon. De bedragen van het wettelijk minimumloon gelden voor een volledige werkweek. Meestal is dat 36, 38 of 40 uur per week. Dit hangt af van de sector waarin u werkt en de mogelijke cao-afspraken die voor die sector gelden.
Lees het volledige artikel

Eerste Kamer stemt in met Wetsvoorstel Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

Op dinsdag 28 mei 2019 heeft de Eerste Kamer ingestemd met het Wetsvoorstel Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Het grootste deel van de maatregelen zal op 1 januari 2020 ingaan. Het kabinet vindt dat sommige wetten en regels een soepel werkende arbeidsmarkt in de weg staan. De nieuwe wet dient daarom twee doelen. Allereerst wil het kabinet zekerheid bieden aan werknemers. Voor werkgevers moet het namelijk aantrekkelijker worden mensen in vaste dienst te nemen. Daarnaast moet flexibel werken mogelijk blijven waar dat nodig is. Waar moet de arbeidsmarkt zich op voorbereiden per 2020? In dit artikel belichten wij een aantal aspecten.
Lees het volledige artikel

Binnenkort aanmelden voor kleineondernemersregeling BTW

De Belastingdienst heeft recent bevestigd op zijn website dat ondernemers zich vanaf 1 juni 2019 kunnen aanmelden voor de nieuwe kleineondernemersregeling (KOR). Ondernemers die zich vóór 20 november 2019 bij de Belastingdienst aanmelden, kunnen vanaf 1 januari 2020 dan de omzetgerelateerde vrijstelling toepassen.
Lees het volledige artikel

Informatieplicht energiebesparing: wat moet u doen per 2019?

Het ‘Activiteitenbesluit milieubeheer’ verplicht bedrijven en instellingen om energie te besparen. In 2019 is de informatieplicht toegevoegd aan de besparingsplicht die al bestaat vanaf 2015. Met die informatieplicht wil de overheid de energiebesparing door bedrijven versnellen. Maar wat moet u nu als ondernemer doen?
Lees het volledige artikel

Personeel bijscholen? Alleen maar voordelen!

Voordelen personeel bij te scholen: Wat zijn de voordelen? Waarom zou u het doen? Ontwikkeling van teamleden is belangrijk voor uw bedrijf. Het klinkt als een duivels dilemma: Investeren in personeel is nodig gezien de huidige ontwikkeling van techniek. Maar wat als deze personeelsleden de onderneming verlaten? Mijn standpunt is dat bovengenoemd probleem veel kleiner is als personeel niet wordt opgeleid en in de onderneming blijft. Welke “schade” (of gemiste groei) ontstaat er dan?
Lees het volledige artikel

Gezond personeel? Gebruik fiscale regelingen maximaal

Bij duurzaamheid denk je waarschijnlijk niet in de eerste plaats aan je personeel. Toch ben je er als werkgever behoorlijk bij gebaat als het personeel goed in z'n vel zit. Daarom zijn er fiscale faciliteiten om dit te ondersteunen. Lees verder en leer wat u kunt doen en welke fiscale mogelijkheden er zijn.
Lees het volledige artikel

Maakt u gebruik van ZZP-ers?

Veel opdrachtgevers toetsen bij de inhuur van zzp’ers niet voldoende of sprake is van een dienstbetrekking, blijkt uit de resultaten van bedrijfsbezoeken die de Belastingdienst heeft uitgevoerd. Dit schreef de staatssecretaris van Financiën op 5 maart 2019 in een brief aan de tweede Kamer, waarin wordt toegelicht op welke wijze de Belastingdienst toezicht houdt op de toepassing van de Wet DBA.
Lees het volledige artikel

Opgelet DGA's met leningen bij de eigen BV!

In 2018 heeft het kabinet op de dag na Prinsjesdag een maatregel aangekondigd die lenen voor meer dan € 500.000 bij de eigen BV moet ontmoedigen. Op 4 maart is de concept-wettekst bekend gemaakt. De contouren van deze maatregel zijn nu zichtbaar gemaakt. Bent u DGA en leent u van de BV? Lees snel verder.
Lees het volledige artikel

Truckkartel: Een nieuwe truck gekocht tussen 1997-2011?

Heeft u als bedrijf vanaf 1997 tot en met 2011 één of meerdere trucks of vrachtwagencombinaties gekocht? Dan is de kans groot dat u door het truckkartel te veel heeft betaald. Door verboden prijsafspraken betaalden bedrijven jarenlang te veel voor hun vrachtwagens. Grote fabrikanten zoals DAF, Volvo, Scania, MAN, Iveco, Renault en Daimler (Mercedes-Benz) waren bij het truckkartel betrokken en hebben van 1997 tot en met 2011 de verboden prijsafspraken gemaakt. De trucks werden voor een te hoge prijs verkocht.
Lees het volledige artikel

Meer mogelijkheden Werkkostenregeling per 2020

Werkgevers mogen per 2020 meer uitgeven aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor hun personeel. De verruiming heeft de vorm van een verhoogd percentage van 1,7% tot een loonsom van € 400.000. Daarboven blijft het bestaande percentage van 1,2% gelden. Dit heeft staatssecretaris Snel bekend gemaakt.
Lees het volledige artikel

Ouder Nieuws

6 februari 2019 7 manieren om klantloyaliteit te versterken Lees meer
31 januari 2019 Hoe lang moet ik mijn administratie bewaren? Lees meer
29 januari 2019 Slim vermogen verdelen in box 3 Lees meer
23 januari 2019 Niet betalende debiteuren en btw...wat is mogelijk? Lees meer
18 januari 2019 Effectief vergaderen? 11 handige tips Lees meer
11 januari 2019 Goed voornemen voor 2019...Durf te stoppen Lees meer
23 november 2018 Terugblik 'Ben Tiggelaar spreekt bij Schaap & Van Dijk' Lees meer
22 november 2018 Te hoog spaarsaldo in (IB)onderneming? Lees meer
+ Meer ouder nieuws weergeven

Onze tweets