Home>Nieuws

Nieuws

Informatieplicht energiebesparing: wat moet u doen per 2019?

Het ‘Activiteitenbesluit milieubeheer’ verplicht bedrijven en instellingen om energie te besparen. In 2019 is de informatieplicht toegevoegd aan de besparingsplicht die al bestaat vanaf 2015. Met die informatieplicht wil de overheid de energiebesparing door bedrijven versnellen. Maar wat moet u nu als ondernemer doen?
Lees het volledige artikel

Personeel bijscholen? Alleen maar voordelen!

Voordelen personeel bij te scholen: Wat zijn de voordelen? Waarom zou u het doen? Ontwikkeling van teamleden is belangrijk voor uw bedrijf. Het klinkt als een duivels dilemma: Investeren in personeel is nodig gezien de huidige ontwikkeling van techniek. Maar wat als deze personeelsleden de onderneming verlaten? Mijn standpunt is dat bovengenoemd probleem veel kleiner is als personeel niet wordt opgeleid en in de onderneming blijft. Welke “schade” (of gemiste groei) ontstaat er dan?
Lees het volledige artikel

Gezond personeel? Gebruik fiscale regelingen maximaal

Bij duurzaamheid denk je waarschijnlijk niet in de eerste plaats aan je personeel. Toch ben je er als werkgever behoorlijk bij gebaat als het personeel goed in z'n vel zit. Daarom zijn er fiscale faciliteiten om dit te ondersteunen. Lees verder en leer wat u kunt doen en welke fiscale mogelijkheden er zijn.
Lees het volledige artikel

Maakt u gebruik van ZZP-ers?

Veel opdrachtgevers toetsen bij de inhuur van zzp’ers niet voldoende of sprake is van een dienstbetrekking, blijkt uit de resultaten van bedrijfsbezoeken die de Belastingdienst heeft uitgevoerd. Dit schreef de staatssecretaris van Financiën op 5 maart 2019 in een brief aan de tweede Kamer, waarin wordt toegelicht op welke wijze de Belastingdienst toezicht houdt op de toepassing van de Wet DBA.
Lees het volledige artikel

Opgelet DGA's met leningen bij de eigen BV!

In 2018 heeft het kabinet op de dag na Prinsjesdag een maatregel aangekondigd die lenen voor meer dan € 500.000 bij de eigen BV moet ontmoedigen. Op 4 maart is de concept-wettekst bekend gemaakt. De contouren van deze maatregel zijn nu zichtbaar gemaakt. Bent u DGA en leent u van de BV? Lees snel verder.
Lees het volledige artikel

Truckkartel: Een nieuwe truck gekocht tussen 1997-2011?

Heeft u als bedrijf vanaf 1997 tot en met 2011 één of meerdere trucks of vrachtwagencombinaties gekocht? Dan is de kans groot dat u door het truckkartel te veel heeft betaald. Door verboden prijsafspraken betaalden bedrijven jarenlang te veel voor hun vrachtwagens. Grote fabrikanten zoals DAF, Volvo, Scania, MAN, Iveco, Renault en Daimler (Mercedes-Benz) waren bij het truckkartel betrokken en hebben van 1997 tot en met 2011 de verboden prijsafspraken gemaakt. De trucks werden voor een te hoge prijs verkocht.
Lees het volledige artikel

Meer mogelijkheden Werkkostenregeling per 2020

Werkgevers mogen per 2020 meer uitgeven aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor hun personeel. De verruiming heeft de vorm van een verhoogd percentage van 1,7% tot een loonsom van € 400.000. Daarboven blijft het bestaande percentage van 1,2% gelden. Dit heeft staatssecretaris Snel bekend gemaakt.
Lees het volledige artikel

7 manieren om klantloyaliteit te versterken

De concurrentie is vandaag de dag bijna niet meer te tellen. Winkels in je vestigingsplaats, in de regio, in dat outlet centrum.. en laten we dat online kanaal niet vergeten. De consument kan 24 uur per dag 7 dagen per week zijn of haar centen kwijt. Hoe creëer je in zo’n tijd klantloyaliteit?
Lees het volledige artikel

Hoe lang moet ik mijn administratie bewaren?

Een nieuw jaar is begonnen, wat betekent dat u een deel van uw administratie weer kunt vernietigen. Een mooi moment dus voor een administratieve schoonmaak. Maar hoe lang moet u uw administratie bewaren? Dit hangt af van een aantal zaken. Wij zetten de regels voor u uiteen.
Lees het volledige artikel

Slim vermogen verdelen in box 3

Het kan lucratief voor u zijn om uw vermogen met uw partner te verdelen. Sinds 2017 zijn er namelijk verschillende schijven in box 3. Beide partners kunnen de lagere schijven apart gebruiken. Een slimme verdeling kan u dus helpen om belasting te besparen.
Lees het volledige artikel

Ouder Nieuws

23 januari 2019 Niet betalende debiteuren en btw...wat is mogelijk? Lees meer
18 januari 2019 Effectief vergaderen? 11 handige tips Lees meer
11 januari 2019 Goed voornemen voor 2019...Durf te stoppen Lees meer
23 november 2018 Terugblik 'Ben Tiggelaar spreekt bij Schaap & Van Dijk' Lees meer
22 november 2018 Te hoog spaarsaldo in (IB)onderneming? Lees meer
19 november 2018 Overwerk tijd-voor-tijd compenseren in 2019 Lees meer
16 november 2018 Ben Tiggelaar bij Schaap & Van Dijk Lees meer
23 oktober 2018 Nieuwe regels voor kleine pensioenen Lees meer
+ Meer ouder nieuws weergeven

Aankomend evenement

Sponsoravond Africa Classic

Sponsoravond Africa Classic
woensdag 15 mei 2019
Schrijf je nu in

Onze tweets