Home>Nieuws

Nieuws

Bijzonder uitstel van betaling: wat gebeurt er na 1 oktober 2020?

De Belastingdienst heeft op een rij gezet wat er na 1 oktober gebeurt voor bedrijven die bijzonder uitstel van betaling hebben aangevraagd. Zij ontvangen daarover komende maand een brief.
Lees het volledige artikel

Aanvullend geboorteverlof partner

Sinds 1 juli 2020 kan uw werknemer aanvullend geboorteverlof aanvragen. Dit verlof duurt minimaal 1 week en maximaal 5 weken. Uw werknemer moet dit verlof opnemen binnen 6 maanden na de geboorte van het kind, mits aan de voorwaarden wordt voldaan.
Lees het volledige artikel

Denk aan tijdig terugvragen buitenlandse btw over 2019

Bent u btw-ondernemer en hebben ondernemers in andere EU-lidstaten aan u in 2019 buitenlandse btw in rekening gebracht? U kunt die btw dan terugvragen via de Belastingdienst via een speciale website. Zodra het teruggaafverzoek is ingediend, stuurt de Belastingdienst dit verzoek binnen 15 dagen door naar de belastingdienst van het EU-land waar de btw wordt teruggevraagd.
Lees het volledige artikel

Overheid maakt derde steunpakket aanpak Covid-19 bekend

Afgelopen vrijdag kondigde het kabinet aan dat de NOW (loonsteun), TVL (tegemoetkoming vaste lasten) en Tozo (overbrugging zelfstandigen) worden verlengd in het derde steunpakket aanpak Covid-19. In dit artikel kunt u de kaders lezen van de drie genoemde regelingen die straks beschikbaar worden.
Lees het volledige artikel

Voorkom identiteitsfraude

Bij identiteitsfraude maakt iemand anders dan uzelf gebruik van uw identiteitsgegevens. Dit gebeurt vaak met een kopie van uw identiteitsbewijs. Met uw naam, geboortedatum en burgerservicenummer kunnen fraudeurs bijvoorbeeld een lening aanvragen of een telefoonabonnement afsluiten. Het gevolg is dat u rekeningen ontvangt voor zaken die u niet heeft gekocht.
Lees het volledige artikel

Lastenverlichting MKB - eerste voorstellen 2021

Kleinere bedrijven en spaarders gaan het meest profiteren van de begroting 2021 waarover de coalitiepartijen afgelopen woensdagnacht eens werden. Grote bedrijven betalen grotendeels de rekening, maar kunnen dat terugwinnen als ze meer investeren. De fiscale bevoordeling van zelfstandigen wordt versneld teruggebracht.
Lees het volledige artikel

Tegemoetkoming amateursportorganisaties vanaf 1-9-2020

Deze regeling is bedoeld voor amateursportorganisaties die ten minste 20% van hun omzet zijn verloren, als gevolg van de maatregelen tegen COVID-19. De hoogte van de tegemoetkoming is afhankelijk van uw doorlopende lasten in de periode waarin u ten minste 20% minder omzet had. U kunt voor 2 perioden subsidie aanvragen van maximaal € 3.500 per periode.
Lees het volledige artikel

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) beschikbaar

Beleidsregel Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is beschikbaar waarbij u maximaal € 50.000 kunt ontvangen om vaste lasten te betalen. De regeling staat open voor ondernemers in specifieke branches en voorzien van algemene en specifieke voorwaarden. De TVL-subsidie is aan te vragen van dinsdag 30 juni 2020 12:00 uur tot en met 30 oktober 2020 17:00 uur.
Lees het volledige artikel

De werkkostenregeling (WKR) is in 2020 extra verruimd

Uit onze peiling op LinkedIn hebben veel werkgevers geen weet van de (extra) verruiming in de Werkkostenregeling (WKR). Voor het jaar 2020 zijn een groot aantal belastingmaatregelen getroffen om ondernemers een helpende hand te bieden. De verruiming van de vrije ruimte in de werkkostenregeling is er daar één van.
Lees het volledige artikel

CEO-fraude de schadelijkste vorm van cyberfraude

Nu er massaal wordt thuis gewerkt, kunnen internetcriminelen makkelijker toegang krijgen tot uw bedrijfsinformatie doordat werknemers via een vaak minder veilig thuisnetwerk opereren. Meer alertheid is dus geboden. Als op de financiële afdeling een verzoek binnenkomt tot overschrijven van een geldbedrag naar een in de mail aangegeven rekeningnummer, dan is het verstandig om dit telefonische te checken. Dit geldt ook voor het opvragen van privacygevoelige informatie. Inmiddels is CEO-fraude de schadelijkste vorm van cyberfraude, maar nog steeds minder bekend dan fraude met phishing mails.
Lees het volledige artikel

Ouder Nieuws

18 juni 2020 Wetsvoorstel excessief lenen eigen vennootschap ingediend bij Tweede Kamer Lees meer
17 juni 2020 Achteraf opgestelde rittenregistratie voorkwam bijtelling Lees meer
9 juni 2020 Geen bijverdiengrenzen voor vakantiekrachten in 2020 wegens corona Lees meer
5 juni 2020 Particulier tot € 4.000 subsidie bij aanschaf van elektrische auto Lees meer
2 juni 2020 Aanvragen Klein Krediet Corona mogelijk (KKC) Lees meer
29 mei 2020 Uitbreiding ondernemersregelingen met o.a. Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL) Lees meer
22 mei 2020 Noodpakket 2.0 - Nieuwe en verlenging maatregelen Lees meer
20 mei 2020 Wanneer een accountantsverklaring voor NOW aanvraag? Lees meer
+ Meer ouder nieuws weergeven

Onze tweets