Home>Nieuws

Nieuws

Truckkartel: Een nieuwe truck gekocht tussen 1997-2011?

Heeft u als bedrijf vanaf 1997 tot en met 2011 één of meerdere trucks of vrachtwagencombinaties gekocht? Dan is de kans groot dat u door het truckkartel te veel heeft betaald. Door verboden prijsafspraken betaalden bedrijven jarenlang te veel voor hun vrachtwagens. Grote fabrikanten zoals DAF, Volvo, Scania, MAN, Iveco, Renault en Daimler (Mercedes-Benz) waren bij het truckkartel betrokken en hebben van 1997 tot en met 2011 de verboden prijsafspraken gemaakt. De trucks werden voor een te hoge prijs verkocht.
Lees het volledige artikel

Meer mogelijkheden Werkkostenregeling per 2020

Werkgevers mogen per 2020 meer uitgeven aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor hun personeel. De verruiming heeft de vorm van een verhoogd percentage van 1,7% tot een loonsom van € 400.000. Daarboven blijft het bestaande percentage van 1,2% gelden. Dit heeft staatssecretaris Snel bekend gemaakt.
Lees het volledige artikel

7 manieren om klantloyaliteit te versterken

De concurrentie is vandaag de dag bijna niet meer te tellen. Winkels in je vestigingsplaats, in de regio, in dat outlet centrum.. en laten we dat online kanaal niet vergeten. De consument kan 24 uur per dag 7 dagen per week zijn of haar centen kwijt. Hoe creëer je in zo’n tijd klantloyaliteit?
Lees het volledige artikel

Hoe lang moet ik mijn administratie bewaren?

Een nieuw jaar is begonnen, wat betekent dat u een deel van uw administratie weer kunt vernietigen. Een mooi moment dus voor een administratieve schoonmaak. Maar hoe lang moet u uw administratie bewaren? Dit hangt af van een aantal zaken. Wij zetten de regels voor u uiteen.
Lees het volledige artikel

Slim vermogen verdelen in box 3

Het kan lucratief voor u zijn om uw vermogen met uw partner te verdelen. Sinds 2017 zijn er namelijk verschillende schijven in box 3. Beide partners kunnen de lagere schijven apart gebruiken. Een slimme verdeling kan u dus helpen om belasting te besparen.
Lees het volledige artikel

Niet betalende debiteuren en btw...wat is mogelijk?

BTW op verkoopfacturen die 1 jaar na het opeisbaar worden nog open staan kan worden teruggevraagd in de BTW-aangifte. U kunt deze btw terugvragen door het BTW-bedrag aan te geven bij vraag 1a of 1b van de BTW-aangifte als negatief BTW-bedrag. Tip: Check bij iedere BTW-aangifte of er oninbare debiteuren zijn waarvan de BTW teruggevraagd mag worden. Let op: Als u met de afnemer afspreekt dat hij/zij zijn schuld in meerdere termijnen mag voldoen of omzetten in een lening, dan verspeelt u het recht op teruggave van BTW. Door die omzetting wordt de koopschuld geacht te zijn betaald.
Lees het volledige artikel

Effectief vergaderen? 11 handige tips

Vergaderen wordt zelden in een economisch perspectief gezien, terwijl er toch ongeveer 10% van de totale personeelskosten mee gemoeid is. Minder en beter vergaderen kan dus een aanzienlijke besparing opleveren. De tijd en de kosten die we aan vergaderen besteden, staan in schril contrast tot de geringe aandacht voor de mogelijke verbeteringen. Vergaderen heeft natuurlijk voordelen. Zo raken meer mensen betrokken bij de organisatie, ontstaat een groter draagvlak en levert dit minder ‘weerstand’ op bij veranderingen.
Lees het volledige artikel

Goed voornemen voor 2019...Durf te stoppen

Geldverslindende projecten zouden volgens sommigen beter gestopt kunnen worden. Het doel is niet meer haalbaar, het wordt te duur of het probleem is (deels) al opgelost: goede redenen om een project af te blazen. Maar toch gebeurt dit zelden. Durf jij te stoppen?
Lees het volledige artikel

Terugblik 'Ben Tiggelaar spreekt bij Schaap & Van Dijk'

Donderdag 15 november was één van Nederlands bekendste en meest gevraagde spreker op het gebied van ondernemerschap aanwezig op de inspiratiesessie van Schaap & Van Dijk. Ruim 130 klanten en relaties zijn getrakteerd op een inspirerende spreker die antwoord gaf op vragen als: Hoe blijft ondernemen inspirerend en leuk? Hoe kan je pijnloos groeien als ondernemer en als mens? Hoe zet je daadwerkelijk de stap van dromen, durven naar doen? Wijnant Schaap, directeur van Schaap & Van Dijk - belastingadviseurs en accountants, zei na afloop ‘Wij hadden als kantoor veel verwacht, maar dit is de beste bijeenkomst ooit! De organisatie was super en de opkomst was geweldig!’
Lees het volledige artikel

Te hoog spaarsaldo in (IB)onderneming?

Welk deel van de liquide middelen in uw IB-onderneming (eenmanszaak, vof) behoort toe aan de zaak en welk deel is privé? Dat is van belang voor de vraag of er meer liquiditeiten op de bankrekening staan dan voor uw onderneming noodzakelijk is. Want dat deel – ‘duurzaam overtollige liquide middelen’ – moet u in box 3 aan geven.
Lees het volledige artikel

Ouder Nieuws

19 november 2018 Overwerk tijd-voor-tijd compenseren in 2019 Lees meer
16 november 2018 Ben Tiggelaar bij Schaap & Van Dijk Lees meer
23 oktober 2018 Nieuwe regels voor kleine pensioenen Lees meer
16 oktober 2018 Gelijkheidsbeginsel en Marktvergunningen - een noodlottige samenloop Lees meer
7 september 2018 Een vooruitblik op Prinsjesdag 2018 Lees meer
25 augustus 2018 Bedrijfsbezoek Belastingdienst over werkbaarheid modelovereenkomst Lees meer
24 augustus 2018 Terugvragen van buitenlandse btw? Actie voor 1 oktober 2018 nodig! Lees meer
17 augustus 2018 Is de elektrische auto nog de moeite waard? Lees meer
+ Meer ouder nieuws weergeven

Onze tweets