Home>Nieuws

Nieuws

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) beschikbaar

Beleidsregel Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is beschikbaar waarbij u maximaal € 50.000 kunt ontvangen om vaste lasten te betalen. De regeling staat open voor ondernemers in specifieke branches en voorzien van algemene en specifieke voorwaarden. De TVL-subsidie is aan te vragen van dinsdag 30 juni 2020 12:00 uur tot en met 30 oktober 2020 17:00 uur.
Lees het volledige artikel

De werkkostenregeling (WKR) is in 2020 extra verruimd

Uit onze peiling op LinkedIn hebben veel werkgevers geen weet van de (extra) verruiming in de Werkkostenregeling (WKR). Voor het jaar 2020 zijn een groot aantal belastingmaatregelen getroffen om ondernemers een helpende hand te bieden. De verruiming van de vrije ruimte in de werkkostenregeling is er daar één van.
Lees het volledige artikel

CEO-fraude de schadelijkste vorm van cyberfraude

Nu er massaal wordt thuis gewerkt, kunnen internetcriminelen makkelijker toegang krijgen tot uw bedrijfsinformatie doordat werknemers via een vaak minder veilig thuisnetwerk opereren. Meer alertheid is dus geboden. Als op de financiële afdeling een verzoek binnenkomt tot overschrijven van een geldbedrag naar een in de mail aangegeven rekeningnummer, dan is het verstandig om dit telefonische te checken. Dit geldt ook voor het opvragen van privacygevoelige informatie. Inmiddels is CEO-fraude de schadelijkste vorm van cyberfraude, maar nog steeds minder bekend dan fraude met phishing mails.
Lees het volledige artikel

Wetsvoorstel excessief lenen eigen vennootschap ingediend bij Tweede Kamer

Vanaf 2023 worden de mogelijkheden beperkt voor aanmerkelijkbelanghouders (aandeelhouders met tenminste 5% aandeel) om onbelast geld te lenen van hun eigen onderneming. Zij mogen vanaf dan nog tot € 500.000 lenen, met uitzondering van bestaande eigenwoningschulden. Daarboven moet vanaf dan inkomstenbelasting worden betaald. Het wetsvoorstel waarmee dit zogenaamde excessief lenen uit de eigen vennootschap wordt ontmoedigd, is vandaag ingediend bij de Tweede Kamer. Door de coronacrisis gaat het wetsvoorstel een jaar later in dan eerder gepland, zo werd eind april al bekend.
Lees het volledige artikel

Achteraf opgestelde rittenregistratie voorkwam bijtelling

In de meeste gevallen wordt een achteraf opgestelde rittenregistratie niet geaccepteerd. In de hiernavolgende casus werd de rittenregistratie wel geaccepteerd, omdat betrokkene een geloofwaardige verklaring en objectieve gegevens kon overleggen. Een sluitende kilometeradministratie is de beste verdediging, maar mocht het dan toch anders lopen...dan kan er een oplossing worden gevonden.
Lees het volledige artikel

Geen bijverdiengrenzen voor vakantiekrachten in 2020 wegens corona

Vanwege de coronacrisis zijn in 2020 de bijverdiengrenzen komen te vervallen voor alle studenten. Werkgevers maken in vakanties vaak gebruik van vakantiekrachten om de zomerdrukte op te vangen. Deze vakantiekrachten zijn vaak student met een studielening of studiefinanciering. Als zij te veel verdienen, moeten ze hun lening of financiering stopzetten om te voorkomen dat ze na afloop van het jaar moeten terugbetalen. Voor 2020 gelden geen bijverdiengrenzen.
Lees het volledige artikel

Particulier tot € 4.000 subsidie bij aanschaf van elektrische auto

Particulieren komen vanaf 4 juni 2020 bij lease of aanschaf van een nieuwe elektrische auto in aanmerking voor een subsidie van 4000 euro. Voor een gebruikte auto is dat 2000 euro. Zij kunnen vanaf 1 juli hun aanvraag indienen. Het kabinet heeft in het klimaatakkoord afgesproken dat een elektrische auto voor veel meer mensen bereikbaar moet worden. Nu zijn het vooral nog veel zakelijke rijders die kiezen voor elektrisch. Met deze regeling, wordt schoon, elektrisch rijden steeds aantrekkelijker voor een brede groep. Niet alle elektrische auto’s komen in aanmerking. Er zijn voorwaarden verbonden aan de regeling.
Lees het volledige artikel

Aanvragen Klein Krediet Corona mogelijk (KKC)

De regeling Klein Krediet Corona (KKC), die extra liquiditeit voor het micro-, midden- en kleinbedrijf mogelijk maakt, is goedgekeurd door de Europese Commissie. De regeling is beschikbaar vanaf vrijdag 29 mei 2020. De KKC regeling is bedoelt voor een financieringsbehoefte van 10.000 tot 50.000 euro voor kleinere ondernemers.
Lees het volledige artikel

Uitbreiding ondernemersregelingen met o.a. Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL)

Ondernemers en werkenden krijgen ook de komende periode financiële ondersteuning vanwege de aanhoudende impact van het coronavirus. Het kabinet heeft op 28 mei het al eerder verlengde noodpakket banen en economie verder uitgebreid. De maatregelen lopen nu een maand langer door tot 1 oktober 2020. De belastingvrije tegemoetkoming (TVL) voor MKB-ondernemers om hun vaste materiële kosten te kunnen betalen, is verhoogd. De tweede tranche van de Corona Overbruggingslening (COL), die bijdraagt aan de verbetering van de liquiditeitspositie van innovatieve bedrijven (startups en scale-ups), is ook verhoogd.
Lees het volledige artikel

Noodpakket 2.0 - Nieuwe en verlenging maatregelen

De coronacrisis trekt een zware wissel op Nederland. Al ruim twee maanden ligt een groot deel van de economie stil als gevolg van de maatregelen tegen de uitbraak van het virus. Nu, twee maanden na de aankondiging van het noodpakket, lijkt de uitbraak van het virus voorlopig ingedamd. Het kabinet verlengt diverse maatregelen uit het eerste noodpakket; Noodpakket 2.0. Wel worden verschillende voorwaarden aangepast om ruimte te geven aan het aanpassingsvermogen van de economie.
Lees het volledige artikel

Ouder Nieuws

20 mei 2020 Wanneer een accountantsverklaring voor NOW aanvraag? Lees meer
18 mei 2020 Fiscale regels voor mondkapjes Lees meer
18 mei 2020 Verlaging gebruikelijk loon 2020 aanpassen bij omzetdaling (update) Lees meer
15 mei 2020 Goedkeuring fiscale regels omtrent coronavirus Lees meer
11 mei 2020 De anderhalvemetersamenleving vraagt om investeringen Lees meer
8 mei 2020 Bijzonder uitstel van betaling voor belastingen langer dan 3 maanden Lees meer
6 mei 2020 Bezoekregeling corona en brandblusinstallaties Lees meer
30 april 2020 Vaste onkostenvergoeding en (nu) thuiswerken Lees meer
+ Meer ouder nieuws weergeven

Onze tweets