Home>Nieuws

Nieuws

Coulanceregeling lage WW premie 2020

Zoals u weet gaat per 1 januari 2020 een nieuw systeem rondom de WW premieafdracht in werking. Onder bepaalde voorwaarde is het lage tarief van toepassing. In de praktijk kan dit problemen opleveren. Daarom heeft de minister een tijdelijke coulanceregeling vastgesteld. Lees verder wat deze tijdelijke coulanceregeling inhoud.
Lees het volledige artikel

Tips voor een fiscaal knallend einde!

Veel (fiscale) regelingen hebben een keiharde limiet. De datum 31 december is ook voor veel fiscale regelingen een harde eis. Om het jaar 2019 goed af te sluiten doet u er goed aan om deze tips te lezen en waar het kan uit te voeren.
Lees het volledige artikel

Fiets van de zaak in 2020 - forfaitaire bijtelling 7%

Per 1 januari 2020 komt er een forfaitaire bijtelling voor terbeschikkinggestelde fietsen. Werkgevers tellen vanaf die datum 7% van de waarde van een ter beschikking gestelde fiets bij het loon van de werknemer. Voor de auto van de zaak bestaat de forfaitaire bijtelling al veel langer, maar met ingang van 2020 komt hij er ook voor het privégebruik van een terbeschikkinggestelde fiets. Vanaf die datum hoeven werkgevers niet langer een ingewikkelde berekening te maken om te bepalen welk bedrag zij elk tijdvak bij het loon van de werknemer moeten tellen, maar mogen zij rekenen met een vast percentage. Op jaarbasis is dat 7% van de consumentenadviesprijs van de fiets.
Lees het volledige artikel

Hoge Raad maakt einde aan 'slapende dienstverbanden'

Werkgevers mogen langdurig zieke werknemers niet langer in dienst houden om te voorkomen dat ze hun een ontslagvergoeding moeten betalen. De Hoge Raad zegt dat dergelijke 'slapende dienstverbanden' niet zijn toegestaan. Arbeidsongeschikten kunnen na twee jaar ziekte aan hun werkgever vragen om ontslag. Die moet hun dan een transitievergoeding betalen. Deze ontslagvergoeding kan afhankelijk van maandsalaris en dienstjaren.
Lees het volledige artikel

Betaalt u partneralimentatie? Let op de gevolgen vanaf 2020

Als u en uw partner uit elkaar gaan, moet u in korte tijd veel beslissingen nemen. Daarbij is het belangrijk dat u weet welke gevolgen uw scheiding heeft voor uw inkomen. Heeft u of uw partner na de scheiding niet genoeg inkomen om van te leven? Dan is er voor de ander vaak een zorgplicht om daarbij financieel te helpen. Dit wordt (partner)alimentatie genoemd. Als u partneralimentatie betaalt, is dit meestal fiscaal aftrekbaar. Vanaf 2020 wijzigt de fiscale aftrek.
Lees het volledige artikel

Dividend uitkeren in 2019?

Vanwege wijzigingen in belastingtarieven in de komende jaren is het voor veel dga’s gunstig nog dit jaar een (fors) dividend uit te keren. Uiteraard moet dat dan wel mogelijk zijn op basis van de cijfers en verwachtingen van de B.V. Verder is aanwezigheid van voldoende liquiditeiten nodig om in ieder geval binnen een maand na de dividenduitkering 15% dividendbelasting te kunnen afdragen aan de fiscus.
Lees het volledige artikel

Hoe veilig is een staatsgarantie bij financiering in het MKB?

Als een ondernemer bij een bank aanklopt voor een lening, zal de bank toetsen of zij voldoende vertrouwen kan ontlenen aan ‘de vent, de tent en de cent’. Ook zal de bank graag willen weten of de ondernemer wel in staat is om aan zijn toekomstige betalingsverplichtingen te voldoen. Een veel voorkomende invulling is de staatsgarantie. Maar hoe veilig en aantrekkelijk is zo'n staatsgarantie?
Lees het volledige artikel

Eenmanszaken en nieuw BTW-identificatienummer

Op 10 oktober 2019 ontving de eerste groep mensen met een eenmanszaak van de Belastingdienst een nieuw btw-identificatienummer, het btw-id. Het lijkt niet zo ingrijpend, maar het is meer dan alleen een nieuwe nummer. Actie is nodig.
Lees het volledige artikel

White paper gevolgen Wet Arbeidsmarkt in Balans

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) wijzigt de wet- en regelgeving op het gebied van personeel en arbeid. De wetgeving gaat in op 1 januari 2020. Als werkgever doet u er goed aan zich hier op voor te bereiden. Met betrekking tot vaste werknemers en flexwerkers zijn de meest in het oog springende wijzigingen in dit artikel na te lezen.
Lees het volledige artikel

Gezocht: Een financiële professional voor 32 tot 40 uur

Wij zoeken een financiële professional! Kun jij je vinden in onderstaande beschrijving? Lees dan snel verder en neem contact met ons op. Functieomschrijving (Gevorderd) Assistent-accountant: Je bent aan het werk als assistent-accountant en je bent op zoek naar een inspirerende werkplek waar je echt vooruit kunt. Die uitdaging, die ruimte voor groei, eigen verantwoordelijkheden en ontwikkelingen. Die bieden wij jou als gevorderd assistent-accountant MKB.
Lees het volledige artikel

Ouder Nieuws

25 september 2019 eHerkenning: Binnenkort kunt u niet zonder Lees meer
19 augustus 2019 Belastingdienst trekt btw-nummers in van nihil-aangevers Lees meer
4 juni 2019 Aanpassing minimumloon per 1 juli 2019 Lees meer
3 juni 2019 Eerste Kamer stemt in met Wetsvoorstel Arbeidsmarkt in Balans (WAB) Lees meer
26 april 2019 Binnenkort aanmelden voor kleineondernemersregeling BTW Lees meer
11 april 2019 Informatieplicht energiebesparing: wat moet u doen per 2019? Lees meer
5 april 2019 Personeel bijscholen? Alleen maar voordelen! Lees meer
13 maart 2019 Gezond personeel? Gebruik fiscale regelingen maximaal Lees meer
+ Meer ouder nieuws weergeven

Onze tweets