Home>Blog > BLOG: Uganda Challenge 2019 (22 t/m 29 juni)

BLOG: Uganda Challenge 2019 (22 t/m 29 juni)

Jullie hebben ervoor gezorgd dat de AMREF Flying Doctors een mooi bedrag ter beschikking krijgt. Nogmaals hartelijk dank voor jullie bijdragen! In deze blog heb ik meerdere links opgenomen, zodat je ons avontuur in Oeganda kunt volgen.

Gedurende dag worden er foto’s en video’s gemaakt, die de dag daarop beschikbaar zijn op diverse media. De zogenaamde ThuisblijversApp geeft de meest up to date informatie, maar ook op YouTube worden de video’s geplaatst. Op die manier kunnen jullie min of meer “live” onze inspanningen volgen.

Africa Classic is te volgen via:
de Africa Classic Thuisblijvers WhatsApp (aanrader!);
de Africa Classic website;
de Africa Classic Facebookpagina;
het Africa Classic Instagram account;
en het Africa Classic YouTube kanaal.

Ook hier zal informatie worden gedeeld over de uitdagende fietstocht en de belevenissen.

Hartelijke groet van Wim Schaap

Een mooie indruk krijgen van de tracks? Kijk op de site van Africa Classic voor de dagvideo.

 
Op 52 seconde Jaap van den Hoogen en op 2 min 50 seconden Wim Schaap

Zaterdag 29 juni
Track 7 - Lake Victoria track: de laatste fietsdag is alweer aangebroken! De bikers stappen vandaag voor de laatste keer op de fiets in het prachtige Oeganda. De track van vandaag is 75 km lang en de bikers komen 888 hoogtemeters tegen.

Track 7 - 75 km

Vrijdag 28 juni
Vandaag staat de Koninginnenrit op de planning. De track 6 heet Green Hill's Track en is 98 kilometer lang en telt maarliefst 1.556 hoogtemeters! De bikers gaan vandaag praktisch de hele dag klimmen en dalen. Wish them luck!


Track 6 - 98 km

Donderdag 27 juni
Na een modderige dag gisteren staat vandaag de langste etappe op de rol. Track 5 heet Coffee Farm track en is 112 kilometer lang met veel single tracks (kleine smalle paden). De bikers gaan hun technische vaardigheden goed testen!


Track 5 - 112 km

Woensdag 26 juni
Het was vannacht een regenachtige nacht in Oeganda, de hele nacht hebben de bikers regen gehad! Gelukkig zijn alle tenten van binnen droog gebleven, dus kan iedereen zich weer opmaken voor een prachtige modderige fietsdag.

Track 4 - River nile track: vandaag beginnen de bikers met een overtocht van de Nijl. Tijdens de overtocht kunnen de bikers nijlpaarden en krokodillen spotten, gaaf! De afstand is vandaag 105 km met 910 hoogtemeters. Een pittig dagje.


Track 4 - 105 km


Dinsdag 25 juni
Track 3 - Rainforest track: vandaag staat er een bonus track op de planning! De bikers gaan vandaag op fietssafari door het regenwout. Ontzettend gaaf en een unieke ervaring om al het wild vanaf de fiets te spotten.
De afstand is vandaag beperkt - 23 km - de indrukken daarentegen enorm.


Track 3 - 23 km door het regenwoud

Maandag 24 juni
Track 2 - Murchisons track: de route van vandaag is 106 km lang en heeft 789 hoogtemeters. Onze bikers moeten dus aan de bak! Het eerste deel van de track is vrij glooiend, maar aan het einde van de dag komen ze flinke beklimmingen tegen!

Update (17:00u): Moe maar voldaan zijn alle bikers aangekomen in het kamp. Een koud biertje en een warme douche. Gelukkig staan de tenten al klaar.


Track 2 - 106 km

Zondag 23 juni
Track 1 - Red earth track: de bikers zijn veilig aangekomen in het kamp na een prachtige eerste dag. Ze fietsten vandaag 55 kilometer met name over brede, harde zandpaden en gravelwegen. De route van de eerste dag leidt over een glooiend terrein langs kleine dorpjes, akkerbouw, grote boerderijen en veel scholen. Een mooie dag om te wennen aan het klimaat en de omgeving!


Track 1 - 55 km
 

Reactie plaatsen

*Naam, email en bericht verplicht
Naam:
Email:

Reacties [0]

Er is nog niet gereageerd.

Onze tweets