Home>Blog > Heel enthousiast, Uitermate aardig, Grappig en Oprecht

Heel enthousiast, Uitermate aardig, Grappig en Oprecht

Tijdens mijn vakantie kwam ik een enorme enthousiasteling tegen bij het afwassen. Uitermate aardig en oprecht geïnteresseerd wat wij hadden gedaan die dag én wat wij hadden gegeten. Hij keek even in het afwasteiltje en gaf zijn reactie. Hij dacht hardop en was vrolijk. Als het even kon een grapje maken met zijn “afwaslotgenoot”. Mijn gedachten dwalen af tijdens het afwassen: “wat zou dit een geweldige medewerker zijn”.

Dit jaar zijn wij met het gezin voor het eerst afgereisd naar Frankrijk. Ruim twee weken met de caravan op stap. Een mooie tijd waar de klok eventjes niet wordt gebruikt. Tijdens de vakantie doe ik vaak de afwas. Nu ben ik niet de meest spraakzame tijdens de afwas. Gewoon lekker beetje poetsen en stil zijn. Misschien is het een soort afwijking. Andere campingbezoekers hebben geen last van deze afwijking en praten honderd uit, fluiten elke keer hetzelfde deuntje of willen een gesprek aangaan.
 
Dit jaar was anders. Ik kwam Hugo tegen. Hugo moest met zijn broer afwassen. Hugo kwam ik eerder die dag tegen bij het riviertje. Hij was met zijn broer aan het snorkelen en de vissen aan het bekijken. Hugo was zo enthousiast aan het wijzen waar zijn broer naar toe moest zwemmen om de grote vissen te zien. Hij moest het duikmasker namelijk delen met zijn broer. Ik gaf Hugo het ongebruikte duikmasker van mijn dochter. Ze was iets minder enthousiast nu ze wist dat er “super grote” vissen zwommen. Met enorme “Freek Vonk” kreten zwommen wij door de rivier om de vissen te spotten en te vangen. Ik plaagde Hugo een beetje door hem 10 euro te beloven als hij met zijn handen een vis zou vangen. Hugo sprong alle kanten op, zwom zich een slag in de rondte en de enthousiaste kreten vlogen in het rond. Na vijf minuten was het enthousiasme weg. De opdracht was onmogelijk en het enthousiasme vloog weg.
 

Victor Hugo - door Étienne Carjat 


Tijdens het afwassen kwam ik Hugo weer tegen. Een hartelijke groet en oprechte interesse hoe het met mijn dochters ging – “Durven ze al weer te zwemmen meneer?” – “Heeft u lekker gegeten?’ – “ZO HE wat heeft u veel afwas zeg!”. We kletsten wat. Hij maakte een beetje ruzie met zijn broer, omdat hij te snel ging. Ieder ging verder met zijn “klus”.
Na de afwas vergat ik mijn afwasmiddel en mijn theedoek. Ik was nog geen 30 stappen van het gebouw of ik werd geroepen door Hugo – “Meneer u bent uw afwasmiddel vergeten – ik kom het wel even brengen. Fijne avond meneer”. Hij ging weer terug en riep wat tegen zijn broer.
 
Hugo kwam ik tijdens mijn vakantie nog meerdere keren tegen. Een grappig jongetje, maar als hij niet meer geïnteresseerd was, dwaalde hij af en ging hij wat anders doen.
 
Wat zou het geweldig zijn als wij overal HUGO’s (Heel enthousiast, Uitermate aardig, Grappig en Oprecht) zouden hebben. Het enige wat wij zouden moeten doen is de aandacht vast houden van de “HUGO’s”…
 
Schaap & Van Dijk Belastingadviseurs en Accountants
Bunschoten 30 augustus 2019

Wijnant Schaap

Reactie plaatsen

*Naam, email en bericht verplicht
Naam:
Email:

Reacties [0]

Er is nog niet gereageerd.

Onze tweets