Home>Diensten > Financiële planning en Estate planning

Financiële planning en Estate planning

Hoeveel vermogen moet ik hebben opgebouwd om (eerder) te kunnen stoppen met werken? Welke impact heeft de pensioenkorting op mijn netto-inkomen? Wel of niet mijn hypotheek aflossen? Hoeveel kan ik schenken of lenen aan mijn kinderen zodat dit past in mijn financiële wensen en doelstellingen? Sluit mijn beleggingsportefeuille nog wel aan bij mijn financiële wensen en behoeften? Hoe zonder ik privévermogen af van mijn ondernemersrisico? Is mijn testament nog up-to-date? Moeten mijn huwelijkse voorwaarden worden aangepast? Deze vragen en meer vallen onder financiële planning. Een vak apart. Een vak dat de financieel planners van Schaap & Van Dijk beheersen.

Onderdeel van financiële planning is estate planning. Dan gaat het om het overdragen van vermogen op de volgende generatie. De ‘kunst’ is dan zo min mogelijk belasting te betalen.

Financiële wensen en verplichtingen variëren flink gedurende een mensenleven. Dat is boeiend en enerverend – zolang u er goed op bent voorbereid. Een financieel plan – één van de onderdelen van financiële planning – brengt uitkomst. Hiermee krijgt u overzicht hoe u uw wensen en ambities kunt realiseren. En dat met een juiste belastingheffing.

Financiële planning helpt u bij het in kaart brengen van uw financiële situatie en het plannen van uw financiële toekomst. U brengt uw inkomen, uitgaven en vermogen met elkaar in verband en plaatst ze op een tijdlijn. Natuurlijk wegen daarin uw persoonlijke omstandigheden mee: bent u gehuwd, kunt u op termijn wellicht een erfenis verwachten, welke rechten bouwt u op binnen de sociale zekerheid? Zo ontstaat een persoonlijk financieel plan.

Iedere schets van uw financiële levensloop is een momentopname. Daarom houdt een goed financieel plan ook rekening met veranderingen en tegenslag. Dit doen we door meerdere scenario’s door te rekenen. Zo weet u precies waar de risico’s zitten, wat u al goed heeft geregeld en waar u nog moet bijsturen.

Met een financiële planning schept u een helder totaalbeeld van uw financiële wensen en mogelijkheden.

Het opstellen van een financieel plan vraagt om vakkennis. De financieel planners van Schaap & Van Dijk zijn gecertificeerd en lid van FFP. Het FFP-keurmerk garandeert de kwaliteit van de aangesloten planners. U weet zeker dat de adviseur die u inschakelt, deskundig en objectief is.

FFP-leden zijn gecertificeerd; u kunt vertrouwen op hun deskundigheid, integriteit en praktijkervaring. Dit zorgt voor een objectief, passend en toekomstbestendig advies dat u verder helpt.

Gaat u voor uw financiële planning in zee met de adviseurs van Schaap & Van Dijk? Wij zullen uw vertrouwen niet beschamen. 

Interessant, ik wil hier meer over weten

U kunt contact met ons opnemen via ons telefoonnummer 033-299 69 55 of via onderstaand contactformulier.
Onderwerp:
Naam:
Email:
Telefoonnummer:

Onze tweets