Home>Nieuws > Meer mogelijkheden Werkkostenregeling per 2020

Meer mogelijkheden Werkkostenregeling per 2020

Werkgevers mogen per 2020 meer uitgeven aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor hun personeel. De verruiming heeft de vorm van een verhoogd percentage van 1,7% tot een loonsom van € 400.000. Daarboven blijft het bestaande percentage van 1,2% gelden. Dit heeft staatssecretaris Snel bekend gemaakt. 

Het voorstel moet nog wel worden goedgekeurd door het parlement (opgelet dus).
  
De maatregel is vooral bedoeld voor het mkb. Met name kleinere werkgevers met een bescheiden loonsom profiteren ervan. Het hogere percentage van 1,7% over de eerste € 400.000 van de loonsom betekent dat maximaal € 2.000 aan extra belastingvrije vergoedingen en verstrekkingen kan worden gegeven.
 
Voorbeeld: Een werkgever met een loonsom van € 400.000 kan nu 1,2% ofwel € 4.800 uitgeven aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen.
Vanaf volgend jaar wordt dit 1,7% x € 400.000 ofwel € 6.800


Daarnaast komt er een gerichte vrijstelling voor de VOG per 2020. Zo’n verklaring is vaak wettelijk verplicht en leidt niet tot een voordeel voor de werknemer. Daarom vinden veel werkgevers het niet logisch dat de kosten van de vrije ruimte snoepen om de VOG onbelast aan de werknemer te kunnen vergoeden.

De werkkostenregeling kan bijvoorbeeld worden gebruikt om onbelast een kerstpakket aan het personeel te geven of bijvoorbeeld een cadeau voor het behalen van een target.
 
De verruiming betekent dat met name kleinere werkgevers minder vaak een eindheffing van 80% over vergoedingen en verstrekkingen moeten betalen. Deze is namelijk verschuldigd wanneer er meer wordt uitgegeven dan de vrijgestelde bedragen en komt voor rekening van de werkgever.
 
 

Interessant, ik wil hier meer over weten

U kunt contact met ons opnemen via ons telefoonnummer 033-299 69 55 of via onderstaand contactformulier.
Onderwerp:
Naam:
Email:
Telefoonnummer:

Onze tweets