Home>Nieuws > Uitgelekte informatie Prinsjesdag 2022

Uitgelekte informatie Prinsjesdag 2022

Na veel vergaderen hebben de onderhandelaars woensdagmorgen akkoord gekregen op de begroting van komend jaar. Niet veel later lekte de eerste details uit over de uitzonderlijke plannen in het formeel nog geheime begrotingsakkoord. Wat  is er nu (al) gelekt?

In plaats van drie jaar lang 2,5% extra (zoals eerder van plan) gaat het minimum vanaf januari in een klap 10% omhoog. Daarvan profiteren ook mensen met een bijstands- of AOW-uitkering. Dat is inclusief een reguliere verhoging van 2%; het minimum hobbelt mee met de gemiddelde loonstijging in Nederland. Voor de mensen met een uitkering goed nieuws. Voor werkgevers opletten geblazen. Deze stijging kan zorgen voor een aanpassing van de salarissen. Salarissen onder het minimum loon zijn niet toegestaan. Met 10% stijging kan dit grote impact hebben.

Komend jaar is nogmaals € 1.300 beschikbaar voor de laagste inkomens via de gemeenten wordt uitgekeerd. Daarnaast zal de zorgtoeslag en de huurtoeslag omhoog gaan  met respectievelijk ruim €400 en €200 per jaar. Gezinnen met kinderen profiteren ook van een verhoging van het kindgebonden budget.

De winstbelasting (vennootschapsbelasting) wordt gewijzigd. Voor winsten tot € 200.000 wordt het tarief verhoogd naar 19% (nu: tot € 395.000 15%). Daarnaast wordt het salaris wat de directeur-grootaandeelhouder zichzelf moet verlonen hoger. Ook ondernemers die geen BV hebben worden niet ontzien. Aftrekposten voor zelfstandigen worden versneld versoberd. Daarnaast wordt vermogen in box 3 meer belast.

Het wordt een interessante tijd - vuurwerk met Prinsjesdag!

let op...definitieve wetgeving en invoering volgt nog 

Interessant, ik wil hier meer over weten

U kunt contact met ons opnemen via ons telefoonnummer 033-299 69 55 of via onderstaand contactformulier.
Onderwerp:
Naam:
Email:
Telefoonnummer:

Onze tweets