Home>Evenementen > Cursus jaarrekening / balans lezen

Cursus jaarrekening / balans lezen

Minimaal 1x per jaar wordt er van uw onderneming een jaarrekening / balans opgesteld. Niet iedereen kan de schat aan informatie van zijn of haar eigen bedrijf lezen en gebruiken. Maar hoe moet of kunt u de jaarrekening lezen? Aan de hand van verschillende rechtsvormen nemen wij u mee in ons vak en geven wij u een korte cursus hoe de jaarrekening / balans kunt lezen en beter gebruiken.

Uw bent dagelijks druk met ondernemen. Er wordt veel van u gevraagd door klanten, personeel, etc. Naast de periodieke cijfers die u (online) inziet van uw onderneming wordt jaarlijks een verslag financieel gemaakt van uw onderneming. Financiële informatie die u misschien niet altijd begrijpt maar wel veel invloed heeft bij banken, rendementsberekening en belastingheffing. Natuurlijk is er naast de jaarrekening / balans natuurlijk nog veel meer informatie nodig om te beoordelen of uw onderneming "gezond" is, maar de jaarrekening / balans is wel een essentiële thermometer van uw onderneming.

Inhoud en doel van de cursus
In deze korte cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:
  • De jaarrekening, wat en waarom?
  • Balanslezen en resultatenrekening
  • Resultaat of kasstroom?
  • Ratio's, bruikbaar of niet?
Aan de hand van voorbeelden nemen wij de jaarrekeningen van verschillende rechtsvormen (BV / VOF / Eenmanszaak). De cursusduur bedraagt ongeveer 75 minuten.

Na deze cursus kunt u de thermometer (jaarrekening / balans) lezen van een onderneming en een eerste conclusie trekken over de gezondheid van deze onderneming.

Wanneer en waar
Dinsdag 13 juni 2017 bij Schaap & Van Dijk. U bent welkom om 15:00u voor een kop koffie of thee. Om 15:30u start de cursus en eindigt om 16:45u.

Geef u snel op
Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden, maar het aantal deelnemers is maximaal 15. Geef u snel op. Opgeven kan tot en met donderdag 8 juni 2017.
 

Inschrijven

Het is niet meer mogelijk om uzelf in te schrijven, dit evenement heeft al plaatsgevonden.

Onze tweets