Home>Evenementen > Cursus jaarrekening / balans lezen

Cursus jaarrekening / balans lezen

Minimaal 1x per jaar wordt er van uw onderneming een jaarrekening / balans opgesteld. Niet iedereen kan de schat aan informatie van zijn of haar eigen bedrijf lezen en gebruiken. Maar hoe moet of kunt u de jaarrekening lezen? Aan de hand van verschillende rechtsvormen nemen wij u mee in ons vak en geven wij u een korte cursus hoe de jaarrekening / balans kunt lezen en beter gebruiken.

Uw bent dagelijks druk met ondernemen. Er wordt veel van u gevraagd door klanten, personeel, etc. Naast de periodieke cijfers die u (online) inziet van uw onderneming wordt jaarlijks een verslag financieel gemaakt van uw onderneming. Financiële informatie die u misschien niet altijd begrijpt maar wel veel invloed heeft bij banken, rendementsberekening en belastingheffing. Natuurlijk is er naast de jaarrekening / balans natuurlijk nog veel meer informatie nodig om te beoordelen of uw onderneming "gezond" is, maar de jaarrekening / balans is wel een essentiële thermometer van uw onderneming.

Inhoud en doel van de cursus
In deze korte cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:
  • De jaarrekening, wat en waarom?
  • Balanslezen en resultatenrekening
  • Resultaat of kasstroom?
  • Ratio's, bruikbaar of niet?
Aan de hand van voorbeelden nemen wij de jaarrekeningen van verschillende rechtsvormen (BV / VOF / Eenmanszaak). De cursusduur bedraagt ongeveer 75 minuten.

Na deze cursus kunt u de thermometer (jaarrekening / balans) lezen van een onderneming en een eerste conclusie trekken over de gezondheid van deze onderneming.

Wanneer en waar
Dinsdag 13 juni 2017 bij Schaap & Van Dijk. U bent welkom om 15:00u voor een kop koffie of thee. Om 15:30u start de cursus en eindigt om 16:45u.

Geef u snel op
Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden, maar het aantal deelnemers is maximaal 15. Geef u snel op. Opgeven kan tot en met donderdag 8 juni 2017.
 

Inschrijven

Het is niet meer mogelijk om uzelf in te schrijven, dit evenement heeft al plaatsgevonden.

Aankomend evenement

Sponsoravond Africa Classic

Sponsoravond Africa Classic
woensdag 15 mei 2019
Schrijf je nu in

Onze tweets