Home>Over ons > Jong ondernemen > Schooljaar 2016-2017 Student Company A - Fase 1 en 2

Schooljaar 2016-2017 Student Company A - Fase 1 en 2

Een Student Company bestaat uit 8 fases verspreid over een heel schooljaar. Fase 1 is de Voorbereiding. In deze fase ontdekken de studenten waar hun kwaliteiten liggen en als team verdelen ze op basis hiervan de rollen binnen hun company. Gelijk hier aan vast zit Fase 2 het Starten. De studenten kiezen hun product of dienst, doen marktonderzoek, ontwikkelen een huisstijl en starten hun administratie op.


Vandaag heb ik kennis gemaakt met mijn groep. Een groep enthousiaste mensen die al heel ver zijn in de keuze van het product aan de hand van onderzoek en vraag. Geweldig om te zien hoe deze jonge mensen in een hoog tempo leren te ondernemen. Ook het denken zonder belemmeringen is echt geweldig. Zonder "mitsen en maren" worden de grootste ideeën gelanceerd of maatschappelijke onderwerpen aan de kant gezet. Een generatie die nog echt puur is en het begrip "ja maar" nog niet echt kent.


Tijdens het bezoek wordt ik vaak zo enthousiast dat ik begin te spreken in de "wij" -vorm. Hoe gaan wij dit aanpakken? En wie gaan wij benaderen? ...terwijl ik alleen maar een adviesfunctie heb.

Deze keer heb ik de groep aangestuurd op een iets bredere inzet van het product door het op te knippen in verschillende onderdelen (bijvoorbeeld te gebruiken in detailhandel als te sparen product) en te kiezen voor een andere doelgroep. Huiswerk genoeg!

Op korte termijn volgt er een aandeelhoudersvergadering. Misschien wilt u dit project wel sponsoren / deelnemen?!? Wees gerust, de maximale inzet is 20 euro per aandeel met een totaalprojectfinanciering van 3.000 euro.

Nieuwsgierig geworden? Ik houd u op de hoogte!

Bunschoten, 15 november 2016
Wijnant Schaap

Tijdlijn

31/01/2017
Het eerste resultaat! Fill up my glass
Het is een tijdje stil geweest omtrent Ryoss Student Company, maar ze hebben zeker niet stil gezeten. De studenten zijn hard aan het werk geweest met het produceren van Fill Up My Glass (waaiers).

De verkoopperiode van Fill Up My Glass start aankomende week. Om het product te promoten hebben wij een filmpje gemaakt. Het filmpje is te zien op www.facebook.com/cocktailwaaier
15/11/2016
Kennismaking Fase 1 en 2
Kennismaking Student Company - werkafspraken maken
22/09/2016
Start Student Company
Start Student Company

Foto's